Истината за смъртта на Мартин

0
Масова психоза в Слънчев бряг предизвика вестта за внезапната смърт на 17-годишния Мартин
Масова психоза в Слънчев бряг предизвика вестта за внезапната смърт на 17-годишния Мартин

Извършена е аутопсия, която е установила, че инфекцията е била в главата и не е тръгнала от крака.

Масова психоза в Слънчев бряг предизвика вестта за внезапната смърт на 17-годишния Мартин Владимиров от Благоевград. След кончината на ученика се заговори, че причината за леталния изход е отровна татуировка, направена в студио в курорта. Тази версия тиражира шефът на Водно-спасителната служба към БЧК Андон Налбантов.

"Решил да си направи голяма татуировка на крака. Това станало в студио в Слънчев бряг. Още на следващия ден кракът му се подул и се получила инфекция. Отишъл в Спешния център в Несебър, където му дали някакви хапчета и го отпратили", каза Налбантов, предаде България Днес.

Истината обаче се оказа съвсем друга. Според извършената аутопсия Мартин е починал от менингит – остра инфекция на мозъка, а не на крака. Коварната болест буквално е убила младежа за 24 часа.

Менингитът се диагностицира много трудно и затова лекарите не са успели да спасят момчето. Ако го бяха насочили за консултация с невролог, щяха да го спасят, симптомите на менингита могат да бъдат установени само от специалист по неврология. Най-характерното при менингококовата инфекция е вратната ригидност (б. р. скованост във врата), за която никой неспециалист няма да се сети, каза бургаски невролог, предаде Флагман.

Припомняме, че Мартин Владимиров започнал работа като спасител в Несебър миналата седмица. Младежът решил да изкара някой лев през лятото, за да финансира предстоящия си абитуриентски бал.

Няколко дни преди да замине за морето се оплакал на родителите си, че има главоболие, коремни болки и много му се гади. След като пристигнал в Несебър, се обадил по телефона на близките си, за да им съобщи,  че не се чувства добре. Притесненият баща веднага тръгнал да го прибира. По пътя на връщане на момчето му станало много лошо и баща му директно го откарал в пловдивския спешен център, където Мартин издъхнал.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари