Испанската полиция ликвидира най-голямата ферма за канабис в Европа

0
415 000 растения коноп за близо 100 милиона евро са унищожени
415 000 растения коноп за близо 100 милиона евро са унищожени

415 000 растения коноп за близо 100 милиона евро са унищожени

Испанските власти са унищожили 415 000 растения коноп на стойност близо 100 милиона евро в операция за ликвидиране на най-голямата плантация за канабис в Европа, както я определи полицията, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.

В изявление на полицейската служба се съобщава, че около 50 тона растителна маса е била открита в склад, където очаквала преработка в канабидиол - вещество, което не е психоактивно и все по-често се използва при лечението на тревожност, безсъние и други заболявания. Плантацията се е намирала в северния селскостопански регион Навара и се е състояла от 11 полета с обща площ 67 хектара.

По информация от министерството на земеделието продажбата и консумацията на канабидиол е законна в Испания и по-голямата част от Европа, но въпреки това испанските закони забраняват отглеждането на растения от рода на канабиса за други цели освен за промишлена употреба, като например за производство на текстил и семена. Отглеждането на канабис за преработка в канабидиол или други производни все още е престъпление.

В резултат от операцията, която е започнала в средата на 2021 г., когато полицията открила едно от полетата, са били арестувани трима души. Испанската полицейска служба съобщи, че собственикът на плантацията първоначално я представил като законна операция за производство на канабис с промишлена цел, но по-късно било разкрито, че той възнамерявал да изнесе голямо количество от продукцията в Италия и Швейцария за преработка в канабидиол.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари