Ислямска държава със заплаха към спортистите в Рио

0
Мишена на терористите може да е питейната вода
Мишена на терористите може да е питейната вода

Съобщения за мащабна терористична атака, включваща отравяне на питейната вода направо във водоизточниците на Рио де Жанейро, са прихванали спецслужбите, съобщават няколко световни информационни агенции.

Смята се, че заговорът е дело на "Ислямска държава", затова градските власти и организаторите на олимпиадата вече работят по затягането на контрола на водните източници.

Преди игрите в Рио вече на няколко пъти имаше сигнали за силно замърсени питейни води, а в някои от резервоарите дори бяха открити човешки останки. Смята се, че именно тези съобщения са насочили терористите към това, считано за едно от най-слабите звена в организацията на олимпиадата. Сред другите разглеждани варианти от спецслужбите са нападения с дронове срещу спортисти и зрители.

Проблeмите за оргкомитета обаче продължават да се трупат. Миналата нощ избухна пожар в хотела, в който се настаниха около 100 австралийски спортисти, и те трябваше да бъдат изведени на улицата, докато пламъците бъдат угасени. Инцидентът е бил предизвикан от изхвърлена в кошче за боклук цигара. Австралийците се настаниха в хотел, защото не харесаха условията в олимпийското село. Те възроптаха от факта, че в блока, който им е определен, има проблеми с ВиК инсталацията, с липсата на електричество, както и с многото боклук от продължаващите довършителни работи.

Източник: Вестник СЕГА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари