Искрен Веселинов: Предложиха ме за евродепутат, но си направих отвод

1
От Русе за водач на листата за евроизборите е предложен Ангел Джамбазки, а потенциални кандидати за евродепутати са Юлиан Ангелов, Иво Пазарджиев и Асен Даскалов
От Русе за водач на листата за евроизборите е предложен Ангел Джамбазки, а потенциални кандидати за евродепутати са Юлиан Ангелов, Иво Пазарджиев и Асен Даскалов Видео: Русе Медиа

Искрен Веселинов е бил предложен за листата за евродепутати на ВМРО от русенската организация, но си е направил отвод.

Това стана ясно на пресконференцията, дадена от общинската конференция на „воеводите“, на която присъства и настоящият депутат в Европейския парламент Ангел Джамбазки. Конференцията е подготовка за конгреса на ВМРО, който ще се проведе на 23 март.

Русенската структура е предложила трима свои съграждани за ръководни постове във ВМРО. За председател е издигнат Красимир Каракачанов, за зам.-председател Искрен Веселинов, за организационен секретар Юлиан Ангелов. В момента и тримата заемат същите позиции в партийната структура, информира Русе Медиа.

По отношение на евроизборите, от Русе за водач на листата е предложен Ангел Джамбазки, а потенциални кандидати за евродепутати са Юлиан Ангелов, Иво Пазарджиев и Асен Даскалов, който е преизбран за общински лидер.

Все още не е ясно дали Обединените патриоти ще се явят като коалиция на изборите за Европейски парламент. Тази седмица предстои последна среща, а ако тя се провали, ВМРО имат готовност да направят т.нар. отворена листа, с гражданско участие. Искрен Веселинов коментира, че Русе има позитивен опит от участието си на последните местни избори, когато 50 на сто от листата на ВМРО е била от гражданска квота.Този вариант ще се дискутира на национално ниво, ако ВМРО в крайна сметка се се явят самостоятелно на евроизборите.

Източник: Русе Медиа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари