Искрен Веселинов: Постепенно ВМРО загуби своя автентичен образ

1
Искрен Веселинов публикува писмо до съратниците и съмишлениците на партията
Искрен Веселинов публикува писмо до съратниците и съмишлениците на партията Снимка: Facebook / Искрен Веселинов

Искрен Веселинов публикува писмо до съратниците и съмишлениците на партията

Искрен Веселинов публикува Отворено писмо, с което се обръща към всички съратници и съмишленици от ВМРО-БНД. Русенецът беше депутат в 43-ото и 44-ото Народно събрание, а сега е общински съветник от коалиция ВМРО – БНД. Повод за писмото е публикувана информация за възможна коалиция на ВМРО с “Левицата” на предстоящите избори. Позицията си Искрен Веселинов публикува на страницата си във Facebook.

Ето какво написа той:

Повод за тези редове е публикуваната информация за възможна коалиция с “Левицата”, но процесът, който буди тревога, е доста по-продължителен. Улисани в междуличностни състезания, които да гарантират една или друга властова позиция на участниците в тях, не усещаме, че постепенно ВМРО загуби своя автентичен образ. Налице е не само деидеологизация на Организацията, която започна да преследва само злободневни политически цели, които се очаква да дадат някакъв краткосрочен дивидент, но и подмяна на геополитическата ориентация, както и на основните цели, заради които тя съществува, а ние сме постъпили в нея.

ВМРО-БНД бе партия създадена, за да бъде политически инструмент за решаване на Българския национален въпрос и в частност Македонския въпрос, сиреч ребългаризацията на отнетите след злополучните за България земи, където под руско-комунистически диктат бе инсталирана измислената македонска нация. Днес, четвърт век след като си поставихме тая задача, можем да констатираме само отстъпление, а по-точно е да се каже и разорение на българщината в Република Северна Македония. И това след многогодишното ни участие в управлението на България, което сякаш катализира, а не стопира пагубните процеси.

Но това са само последиците, чуваме от години, от устата на наши лидери тези, които пряко подкрепят покровителите на основният ни геополитически противник на Балканите, Сърбия. Така съдействат и за дискредитирането на нашата кауза и външнополитическата ни изолация. В борбата за “леви” гласове се очаква, че разказът за Многополюсен свят, за възход на Русия или Китай и изтласкване на западното влияние от Балканите, ще донесе някакъв вот, но това добро ли е за България и каузата на ВМРО?

ВМРО-БНД започна своят политически път като дясна организация, част от коалицията ОДС, свалила от власт Жан Виденов със заявка за изграждане на модерно демократично общество. Навреме се разграничихме от корупционните практики и заявихме, че е възможно да съществува алтернатива едновременно дясна, демократична и патриотична. В устава ни и до днес стои като основна цел “изграждане на пазарна икономика и неприкосновеност на частната собственост”, но постепенно наши лидери започнаха да говорят за национализация, за таван на цените, за държавата, като решение на всичко, а размерът на минималните пенсии дълго бе въздигнат като основна цел на Организацията. От това дори не бе извлечен политически дивидент, просто бавно и сигурно ВМРО зави наляво. Процес, който продължава и днес, а може би е пред своя грозен финал.

ВМРО-БНД все повече се превръща в партия, която е готова да каже всичко, за всичко да напише позиция само и само да спечели нечие одобрение. Това ни води по пътя на загуба на идентичност и идеен багаж. Не случайно от години не се издава пропагандни материали - позициите ни толкова бързо мутират, че се разчита на късата памет на избирателя и доброто впечатление от някое телевизионно участие.

Но така се губи базата. Не е възможно да се привличат млади хора и да се работи дългосрочно. ВМРО-БНД от идеологическа, се превръща в биографическа партия на хора влезли за кауза и десетилетия влизали в различни роли в нейно име, докато околните са забравили началото. Редно е поне ние да си го припомним!

Затова като членове и активисти на ВМРО - Българско национално движение трябва ясно да заявим, че е нужна реидеологизация на Организацията. Връщане към автентичното начало и политическо позициониране не с оглед мимолетния политически ефект, а дългосрочните интереси на Каузата ни. Нашият път не е наляво! До вчера ни управляваха ляво-либерали, които имат своята лява проруска алтернатива в лицето на БСП и Възраждане.

Това, от което има нужда България е силна дясна проевропейска консервативна алтернатива, защитаваща националния интерес. За създаването на такава алтернатива следва да посвети своите усилия и Организацията, а не да влиза в поредната омерзителна комбинация за някой мандат повече!

Оставам с вяра в бъдещето на ВМРО“., пише Искрен Веселинов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    11
    до умния
    Не съм фен на ГЕРБ, ама ПП-ейците ще се утекат в канала преди тях!
  • 3
    10
    Умен
    Скоро и на ГЕРБ ще им чете свещеника последно причастие. И тая партия ще бъде изритана в мръсния канал и стане като СДС, НДСВ, БСП.
  • 10
    9
    Запознат
    Всъщност ВМРО никога не са имали автентичен образ след 1944-та. Просто хората разбраха истината, че тая партийка е поредното убежище на ченгета, т-панари и кариеристи и тя загуби популярност което е естествено. Все някой ден се разбира за истината и .всичко си идва на мястото.
  • 3
    8
    Аз
    А защо му викат Мацола?
  • 11
    7
    Яне
    Боли когато падаш от високо. Сега сте една партия с Пенчо Милков и заедно крадете от обществените поръчки.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари