Искрен Веселинов: Нинова прави всичко възможно стабилността да е химера

0
Не слагаме край на "Обединени патриоти", заяви депутатът
Не слагаме край на "Обединени патриоти", заяви депутатът Видео: БНТ

В студиото на "Още от деня" по БНТ депутатът от ВМРО и зам.-председател на ПГ на „Обединените патриоти“ Искрен Веселинов заяви, че ВМРО поиска да бъде наложено вето, за да бъде запазено правото на българите да гласуват с преференции и да могат да пренареждат листите. Той допълни, че това е било тяхно условие и искат тези преференции да останат.

Депутатът от ВМРО е категоричен, че няма да се правят компромис с интересите на хората по отношение преференциите

Искрен Веселинов, зам.-председател на ПГ на „Обединените патриоти“: Не слагаме край на "Обединени патриоти", ние сме формацията, която най-много е дала за опазване на тази коалиция , правили сме максималното, преглъщали сме така да се каже "приятелски огън", за да се запазим. Но идват европейски избори и времето се скъсява. Някои от нашите партньори заявиха, че започват подготовка за самостоятелно явяване. Правим 4-ти опит за събиране на коалицията, оставяме вратата отворена за разговори.

Той допълни, че за ВМРО тези избори са изключително важни, защото е ще откроят тенденции за развитие в ЕС. Веселинов заяви още, че всеки един патриот е добре дошъл да се присъедини към тях и коментира, че 3 месеца очакват да се проведе разговор, прозрачен разговор за избор на водач на листатата, но все още това не се случва. 

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари