Искрен Веселинов: ГЕРБ едностранно денонсираха коалиционното споразумение

0
Парламентът отхвърли предложението на ВМРО в Закона за МВР за създаването на доброволни отряди. Това очаквано ядоса патриотите
Парламентът отхвърли предложението на ВМРО в Закона за МВР за създаването на доброволни отряди. Това очаквано ядоса патриотите

Парламентът отхвърли предложението на ВМРО в Закона за МВР за създаването на доброволни отряди. Това очаквано ядоса патриотите.

Цялата парламентарна група на Обединени патриоти застана пред медиите за брифинг. Искрен Веселинов изтъкна рязко променената позиция на ГЕРБ за доброволните отряди. Това е наше на ОП отдавнашно виждане, залегнало в управленската програма, каза той. Сега са приети по-скромни мерки. Почти месец са обсъждали темата с ГЕРБ, предава News.bg

ГЕРБ отстъпиха от този консенсус заради една провокация от ДПС, обясни Веселинов. Те едностранно денонсираха коалиционното споразумение, смята той. Отрядите трябваше да се борят с битовата престъпност. Има ли промяна в предпочитания от тях партньор за управление, попита воеводата.

Ако ДПС е предпочитан партньор, ОП предлагат ГЕРБ да си официализират връзката с движението и ОП ще напуснат властта. Патриотите вече се чувстват свободни да не гарантират подкрепа на ГЕРБ. Няма да търсят за разговор с партията на Бойко Борисов.

По-рано днес от ГЕРБ им обяснили, че заради скандала в зала, произведен от ДПС, ГЕРБ няма да дадат рамо за доброволните отряди. Лидерът на НФСБ Валери Симеонов подчерта, че още месеци преди пандемията е воден разговор с управлението с ГЕРБ за неизпълнените ангажименти.

Темата била поставена на срещата. Затова за Симеонов днешното поведение на ГЕРБ е странно. Ако герберите не се променят, пътищата на двете формации се разделят. Все още обаче нямало новината, че коалицията се разпада.

Флиртът на ГЕРБ с ДПС бил винаги видим за ОП, но се опитвали да не допускат да е вреден. Патриотите щели да напуснат с облекчение управлението, когато не се чувстват полезни в него.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари