Искрен Веселинов: Ако посегнат на Русенския университет - това е безумие

7
Явно промяната продължава със закриването на университети, пише Искрен Веселинов във фейсбук
Явно промяната продължава със закриването на университети, пише Искрен Веселинов във фейсбук

Явно промяната продължава със закриването на университети

Например Русенския, който пореден министър счита за технически, зачерквайки 30 години развитие в областта на медицината, правото, икономиката, педагогиката и т.н. Идеята е прозрачна - да се затрият регионалните образователни центрове и всичко да се събере и командва в София. Г-жа Кунева преди години имаше подобни напъни, но я спряхме. Явно истината, че без развитие на регионите, няма как да преодолеем демографската катастрофа не стига до умовете на новите министри.

Ако посегнат на регионалните университети, вкл. Русенския, лично аз ще организирам гражданския отпор срещу това безумие. Не като политик и не в името на някоя партия, а воден от съзнанието, че младите хора трябва да могат да се развиват в родните си градове. Принудителния път към София, а често и към чужбина ни обезкървява като общество!

Искрен Веселинов

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    15
    Отвратен
    съм и от високомерието на преподавателите от София, които преподават в РУ. В специалността право нагледно показват на студентите, че има "по-важни" неща от знанията и че силният винаги има право. Дава се широк път на децата на спонсорите на РУ, а останалите са мачкани и унижавани!
  • 2
    14
    darkaveng
    На първо време спрете държавната субсидия на "частните" ВУЗ. После огледайте специалностите, ако е необходимо - редуцирайте ги. Оправете правилото "парите вървят със студентите (учениците)" - тогава, когато субсидията и заплатите не зависят от броя студенти (ученици), ще има повишаване на качеството на образованието (както начално-средното, така и висшето!). И вече няма да има "Чел, не чел - Фел"!
  • -3
    13
    Гост
    В края на 90-те години мина една инспекция, която окачестви РУ като единственият в България технически университет, който отговаря на европейските стандарти.
  • 7
    12
    Пацо
    Целта вероятно е да се съкратят разни ректори, декани, директори, шефове катедри, административен планктон и да се намали корупцията с евро проектите и платените ДПС дипломи. ВИМЕС се е стопило двойно като студенти за последните 10 години, докато преподавателите са същият брой. Основните технически специалности са в будна кома, докато се разчита на ненужни дивотии като стопанско управление и право, неприсъщи за профила на ВИМЕС и изсмукващи и без това малкото желаещи студенти да учат тук по основните специалности, за които имаме наистина капацитет и традиции. Това няма как да продължава вече при тази демографска катастрофа, затова нека ВИМЕС да е филиал на общ Технически университет и да се спаси поне тясната ни специализация и малкото, което с останало от този ВУЗ.
  • 1
    11
    daskal
    До 9 - Ами например постепенно закриване на университети /не сливане/, като се започне с филиалите и безумните специалности. Ако целта на сливането е това, добре. Но май не звучи така или поне не го обясняват така. Освен това има "университети", които изглеждат обезлюдени. Не знам какви са изискванията за акредитации, но такива училища могат да се свият в границите на реалното и разумното.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари