В Бяла протестират срещу закриването на Районния съд

1

В града тече и подписка, която ще бъде пратена до Висшия съдебен съвет

Магистрати, юристи и граждани излязоха на мълчалив протест в центъра на Бяла, за да защитят Районния съд, който е с над 100-годишна история. Те са против решението на Висшия съдебен съвет той да бъде закрит, защото ще бъде ограничен достъпът им до правосъдие.

Хората казват, че не са против съдебната реформа, стига тя да е съобразена с нуждите на населеното място, още повече, че Районният съд в Бяла обслужва още 4 общини в района, предава БНТ.

Протестиращите недоумяват и от факта, че решението за закриването на съда е взето, след като старата сграда на институцията е съборена и в момента се строи нова, модерна съдебна палата за 3 млн. лева.

Хората са притеснени, че строежът може да остане на кота нула, при условие, че делата ще се гледат в Русе. След протеста Общинският съвет на Бяла ще заседава извънредно, за да гласува против закриването на съда.

Документът, заедно с подписката на гражданите, организирана от Инициативен комитет, ще бъдат изпратени за преразглеждане до Висшия съдебен съвет.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари