Искате ли да развиете потенциала на мозъка си? Гледайте 3D филми

0
Невролозите препоръчват възрастните хора по-често да гледат 3D филми, за да запазят по-дълго време мозъка си в добро здраве
Невролозите препоръчват възрастните хора по-често да гледат 3D филми, за да запазят по-дълго време мозъка си в добро здраве

Искате да развивате потенциала на мозъка си? Гледайте триизмерни филми

Учените от Университета Голдсмит са изследвали връзката между гледането на 3D филми и промяната на мозъчната дейност, пише е-здраве и култура.

Способността за преработка на информация се увеличава с цели 23 % след гледане на такъв филм, а с 11 % се забързва пък времето за реакция.

Такива резултат са отчели невролозите на база на изследвания. Те са установили, че времето за реакция е път пъти по-бързо в сравнение с това на хората, които са гледали обикновен филм в 2D формат.

Разширяването на мозъчния потенциал и времето за реакция са значително по-добре първите 20 минути след гледане на филма, след това постепенно мозъчната дейност се връща в обичайното си състояние.

Откритието може да е от полза за професионалисти като хирурзи, боксьори, тенисисти.

Невролозите препоръчват възрастните хора по-често да гледат 3D филми, за да запазят по-дълго време мозъка си в добро здраве.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Жена се кара на мъжа си:
- Спри да пиеш и да лазиш, че детето гледа от тебе и трета година не може да проходи.

Харесай Дунавмост във Фейсбук