Искат оставката на шефа на Спешната помощ в Русе

11
Синдикат "Защита" настоява за уволнението на директора на ЦСМП - Русе
Синдикат "Защита" настоява за уволнението на директора на ЦСМП - Русе Снимка: Русе Медиа / Архив

Синдикат "Защита" настоява за уволнението на директора на ЦСМП - Русе

Синдикат "Защита" настоява за незабавното уволнение на директора на ЦСМП - Русе, д-р Иванка Маринова. В писмо до синдиката, работници и служители на центъра обвиняват Маринова в цинична злоупотреба с власт.

Според синдиката, Маринова е използвала заповедта на министъра на здравеопазването за увеличение на основните заплати с 22%, за да изнудва работниците и служителите. С допълнително споразумение към трудовия договор, тя уж дава увеличение на заплатите, но в същото време намалява класа прослужено време и размера на отпуските.

Освен това, Маринова е убеждавала работещите в ЦСМП - Русе, че ще се чувстват по-щастливи, ако членуват в КНСБ и да се откажат от членство в Синдикат "Защита".

Синдикат "Защита" твърди, че действията на Маринова са нарушение на Конституцията на Република България, трудовото законодателство и правата на човека.

"Нарушаване на Конституцията на Република България, нарушаване на трудовото законодателство, реално извършване на дискриминация и злоупотреба с власт са достатъчно сериозни провинения, за да бъде незабавно освободена от поста като директор на ЦСМП - Русе", се казва в писмото.

Синдикът сигнализира всички български институции, посланиците на всички държави, членки на Европейския съюз и Европейската комисия за действията на Маринова.

"За съжаление, за последните 35 години в България нищо не се е променило и за да бъде пресечена тази порочна практика да се злоупотребява с власт", се казва в писмото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    17
    Д-р К.
    Не знаех ,че има такъв синдикат! Истински ли е? Като чета коментарите си мисля, че е най-добре за населението да се затворят всички здравни заведения в русенско .Все някой ви е виновен.Стойте си по домовете и живейте 100г без здравеопазване.
  • 1
    16
    Еколожката
    Тука Пенчо няма нищо общо
  • 11
    15
    До Иво
    Шефът не трябва да бъде тих и скромен,а разтропан и отракан и да може да върже две приказки на кръст.Вместо нея други управляват.Като й тежи царската корона да се маха!Как е възможно всички ръководни длъжности в това ЦСМП да се заемат от такива хора.Едната като мишка, друг крещи,третата само гледа да лапа пари без въобще да чува петела.И всичко това го допуска т нар шефка.
  • 5
    14
    The Black nun
    Когото да сложат всеки ще лапа. Навсякъде е така. Гледат да се докопат до власт и край. Така че,не се заблуждавайте! По-добре така,отколколкото да дойде нещо ново по-страшно,щото по-свястно няма да дойде. Анархията е повсеместна.
  • 2
    13
    До верният-пунгер #11 на Путин
    Набутах ли ти го , че крещиш от болка, урод русоиден?!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари