Медиците от „Спешна помощ“ в Русе излизат на протест

2
Лекари, медицински сестри, фелдшери, шофьори на линейки и санитари в цялата страна настояват за редица увеличения
Лекари, медицински сестри, фелдшери, шофьори на линейки и санитари в цялата страна настояват за редица увеличения Снимка: Dunavmost

Лекари, медицински сестри, фелдшери, шофьори на линейки и санитари в цялата страна настояват за редица увеличения

Работещите в Центъра за спешна медицинска помощ в Русе излизат на протест утре, 19 октомври. Той е част от националния протест, който се организира от Национален синдикат „Защита“.

Лекари, медицински сестри, фелдшери, шофьори на линейки и санитари от центровете за спешна помощ в цялата страна настояват за редица увеличения, между които попадат това на основната заплата на всички работещи, на заплащането при полагане на нощен труд, на средствата за ваучери за храна. Към исканията им е и промяна на категорията труд от трета, тя да премине във втора и да бъдат изравнени с пожарникари и полицаи.

Министерският съвет взе решение да отпусне допълнителни разходи в размер на 9,8 млн. лв. по бюджета на Министерството на здравеопазването за тази година. Тогава служебният здравен министър Асен Меджидиев посочи, че до края на годината на медиците от спешните медицински центрове ще бъде отпуснато допълнително възнаграждение между 600 и 150 лв. в зависимост от длъжността. Средствата трябва да компенсират липсата на ковид добавки, които са били осигурени във времето на извънредната епидемиологична обстановка до страната до юни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 10
    1
    ВЪПРОС
    90 000 000 лева минимум всеки месец потъват в НЗОК. 3 000 000 човека средно за България по средно 30 лева правят 90 000 000 лева всеки месец потъващи в НЗОК задължително. Това малко ли е ? Танзания май има безплатно здравеопазване. Май е по добре човек да емигрира в Танзания.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари