Искат да ремонтират читалището в Ценово с проект по „Красива България“

0

Община Ценово вече е подготвила необходимите документи и ще кандидатства с нов проект пред Министерството на труда и социалната политика по програма „Красива България“.

Предложението за ремонт на читалищната сграда в Ценово беше одобрено с пълно мнозинство по време на заседание на Общинския съвет. Стойността на проекта е в размер на близо 273 000 лева. От тях малко повече от 245 000 лв. са предназначени за строително-ремонтни дейности. Предвидено е 4 на сто от общия бюджет да се използва за управление и провеждане на курсове за безработни. Участието на общинската администрация е в размер на близо 170 000 лева, които ще бъдат предвидени в бюджетната рамка за тази година.

Необходимостта от ремонтни дейности е продиктувана от компрометираното състояние на  сградата, уточниха от читалищното настоятелство. В проектното предложение е предвидено да се извърши цялостна рехабилитация на сградата на НЧ „Христо Ботев“. Мнението на експертите е категорично, че дейностите трябва да предвидят основен ремонт на покривната конструкция, ще се подменят и подовите настилки, основно ще бъдат санирани външните и вътрешните стени в помещенията и залите. От общинската администрация в Ценово са убедени, че след приключване  на ремонтните дейности, ще се подобри предоставянето на културни услуги, а за жителите от цялата община ще се открият нови възможности за подобряване на обществената среда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари