Искат 40 евро за разпъване на хавлия на плаж в Румъния

0
Уточнен е и размерът на хавлията - 1,4 м на 2 метра
Уточнен е и размерът на хавлията - 1,4 м на 2 метра

Уточнен е и размерът на хавлията - 1,4 м на 2 метра

Такса за поставяне на хавлия се прилага на някои от плажовете на румънското крайбрежие. Тарифата е по-висока от наем на два шезлонга с чадър, съобщава информационният сайт Зиаре, цитиран от БТА.

На плажа Марина Сърф, намиращ се в северната част на курорта Мамая, от туристите, които желаят да разпънат хавлии пред шезлонгите на първа линия, се очаква да заплатят 200 леи на ден (около 40 евро). Уточнен е и размерът на хавлията – 1,4 м на 2 метра.

В същото време наемът на два шезлонга и чадър на първа линия струва 150 леи на ден (близо 30 евро).

В ценоразписа е предвиден и вариант за сезонна такса за разпъване на хавлия пред шезлонгите на първа линия – 1500 евро.

Обяснението на комплекса в Мамая е следното: „Плажът и ресторантът на комплекса са предназначени изключително за клиенти и техните гости. Обявената тарифа за разпъване на хавлия има за цел да откаже външните за комплекса клиенти от практиката да поставят хавлиите си на първа линия пред чадърите и извън предвидената за тази цел зона“. От комплекса в Мамая посочват още, че на плажа Марина Сърф е отделена площ от 30 процента от зоната на концесията, където безплатно могат да бъдат поставяни хавлии и други плажни пособия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари