Цените на чадърите и шезлонгите ще варират между 8 и 10 лева това лято

0
Набирането на спасители е трудно, призна Кирил Спасов
Набирането на спасители е трудно, призна Кирил Спасов Снимка: Dunavmost

Набирането на спасители е трудно, призна Кирил Спасов

Въпреки изискването от 1 юни концесионерите и стопаните на плажове да осигуряват спасители и медицинско обслужване на ивиците, посетителите все още са малобройни. Още по-малко са тези, които се осмеляват да влязат във водата. Плажният сезон е зависим от времето и реално последните години започва след 15-20 юни -това коментира пред БНР - Бургас Кирил Спасов, управител на ивиците Созопол-Централен и Несебър-юг. Спасов отговаря и за най-големите плажове по Южното Черноморие-тези в курорта Слънчев бряг.

Цените на чадърите и шезлонгите на петте ивици ще бъдат същите като през миналото лято, посочи той:

"С новите договори всеки един концесионер, подписвайки няма право да променя цената до края на концесията. Цените по Черноморието варират между 8 и 10 лева. На т.нар. градски плажове като Созопол и Несебър, цената е 7-8 лева, в зависимост от курорта, а в големите курортни комплекси като Слънчев бряг и Златни пясъци, цената е около 10 лева."

Ивиците покриват и необходимите изисквания за спасители и медицински екипи. Набирането на спасители е трудно, заради сезонността на работата, призна Спасов:

"Слънчев бряг е разделен на три части-Северен, Централен и Южен. Южната част е най-малка-там има 10 поста и 20 спасители. Те имат и сменници, защото няма как всеки ден да са на работа. Така бройката нараства до 25 души. Другите две ивици са доста големи. Правилникът казва така-в големите комплекси постовете са разпределени през 100 метра, а в градските плажове са през 150. Така Северен и Централен плаж са с по 21 и 22 поста-съответно 42 и 44 спасителя постоянно през юли и август."

За малките плажове е различно, но те обикновено са с дължина около километър, съответно това означава 5-6 поста, уточнява Спасов.

Информацията, че цените на плажните принадлежности в Гърция са завишени за този сезон, няма да доведе до преливане на туристи към Българското Черноморие. Цените там са в евро и винаги ще са по-високи, а нашите плажове като условия по нищо не отстъпват на техните, затова апелирам към българите да ги оценят и рекламират, апелира Кирил Спасов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари