Каква е истината за „такса хавлия” на бургаския плаж?

2
Касовата бележка, която се разпространява е за платени два чадъра и шезлонг, и то не на Централния, а на Северния плаж
Касовата бележка, която се разпространява е за платени два чадъра и шезлонг, и то не на Централния, а на Северния плаж Снимка: Красимир Иванов

Каква е истината зад твърдението, че на бургаски плаж се иска 1,20 лв., за да си опънеш хавлия на пясъка.

Днес като доказателство се прилагаше касова бележка за 3,60 лв. Твърди се, че това било „наглост” и „изключителен рекет”, и трима туристи били таксувани за опънатите си кърпи върху пясъка на Централния плаж в Бургас.

Проверка на Флагман.бг обаче показва, че фирмата, издала касовата бележка „Бургас Бийч Сървисис” е еднолична собственост на Иван Николов Иванов. Дружеството не само няма нищо общо с Централния плаж на Бургас, стопанисван от съвсем различна фирма, а и бизнесът му е позициониран на конкурентната ивица – Северния плаж на Бургас.

Бургас Бийч Сървисис” държи шезлонгите в района от „Сакса бийч” до „Тропикана”.

Удивен съм от случилото се. Тази касова бележка е издадена за наем на два шезлонга и чадър на наши клиенти тази сутрин. Вместо да се показва добрият пример и това, че чадърите и шезлонгите при нас са на символични цени, се води изключително грозна кампания срещу българския туризъм. Няма да го допуснем и ако се налага ще си търсим правата”, казва пред Флагман.бг Иван Николов Иванов.

На Северния плаж в Бургас тази година цените на плажните принадлежности са безпрецедентно ниски – по 1,20 лв. за чадър и 1,20 лв. за шезлонг.

Източник: flagman.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Като дете Чък Норис направил снежен човек... от пясък в пустинята!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари