Иранска актриса разбуни духовете в родината си със снимки без хиджаб

0
Иранската актриса Садаф Тахериан разбуни духовете в родината си
Иранската актриса Садаф Тахериан разбуни духовете в родината си

Впоследствие снимките са се появили в редактиран вариант, с хиджаб около главата ѝ

Иранската актриса Садаф Тахериан разбуни духовете в родината си, след като публикува свои снимки без хиджаб в Инстаграм. Твърди се, че иранското правителство я е нарекло „неморална“, след което ѝ е забранило да упражнява професията си в Иран, пише британското издание „Телеграф“. В страната действат стриктни закони, които задължават жените да носят хиджаб (вид пребрадка).

„Бях толкова притеснена за това как хората ще реагират на снимките ми“, казва Тахериан в интервю за „Войс ъф Америка“, цитирано от „Телеграф“.

 „Спомените за моето минало ми дадоха куража да публикувам снимките“, подчертава тя. „Спомням си как много пъти съм ходила да подпиша договор с някое филмово студио, само за да слушам невъзпитани коментари относно външния ми вид“.

Публикациите на актрисата са разбунили духовете в родината ѝ, а впоследствие снимките са се появили в редактиран вариант, с хиджаб около главата ѝ. „Не съм очаквала да получа толкова много обиди от собствените си сънародници“, разказва още тя. „Съжалявам за реакцията им. Нямам какво друго да кажа. Искам да живея, както на мен ми харесва“.

Техериан, която се надява да започне наново кариерата си в Дубай, твърди, че често била жертва на сексуално насилие в иранските филмови среди. „Не можех да понасям някой режисьор да чака сцената ми да свърши, само за да може отново да шепне в ухото ми“, казва тя.

В Иран всички жени, дори чужденките, са задължени да носят хиджаб на обществени места, припомня „Телеграф“.

Източник: Телеграф
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари