Иран разпуска моралната си полиция

3
Решението идва след близо 3 месеца протести в цялата страна
Решението идва след близо 3 месеца протести в цялата страна Снимка: Getty Images

За решението съобщи главният прокурор на страната Мохамед Джафар Монтазери

Иран ще разпусне моралната си полиция, съобщава АФП, цитирана от NOVA. За решението съобщи главният прокурор Мохамед Джафар Монтазери с думите: „Моралната полиция няма нищо общо със съдебната система“. По-рано той заяви, че се обмислят и промени в закона за носене на хиджаб.

Решението идва след близо 3 месеца протести в цялата страна, които доведоха до стотици жертви. По данни на неправителствени организации близо 12 хиляди души са били арестувани. Демонстрациите започнаха след смъртта на 22-годишната Махса Амини, която беше задържана от моралната полиция и по-късно загина в ареста.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари