Многохилядни протести в Германия

1
Исканията са различни
Исканията са различни Снимка: Кадър от БНТ

Исканията са различни

Многохилядни протести в Германия с различни искания.

Демонстранти в шест германски града, включително Берлин, се обявиха за солидарност с Украйна и социална справедливост за гражданите, предава БНТ. Те поискаха по-справедливо разпределение на държавните средства за справяне с нарастващите цени на енергията и разходите за живот.

По данни на организаторите в тези протести са участвали 24 хиляди души, като само в германската столица са се събрали около 6 хиляди.

В Берлин 80 хиляди се включиха и в демонстрация срещу дискриминацията в Иран и за свобода на жените. Това е част от протестната вълна по света след смъртта на 22-годишната Махса Амини, която почина след побой, заради неправилно поставен хиджаб.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    6
    ...
    ще изяде главата на европа тази осрана усраина. братята точно това искат и всичко върви натам.
  • 4
    5
    ахх
    На никой нормален германец не му пука за усрайна! сащ се постара да дава заеми на усрайна и да я зароби в милиарди дългове. ;) Пак сащ изкяриха, но сащ в усрайна от десетилетия правят преврати, убийства, назначават и свалят президенти, правителства и вкараха усрайна и народа и във война и в дългова спирала. ;) сащ същото стори в Близкия изток, но оттам поеха петрола като тяхна собственост!
  • 12
    4
    до 3
    Германците се плашат, че няма да оцелеят до на пролет от студ и глад. Когато си гладен ти е през оная работа дали някой ще те напада или - не.
  • -1
    3
    Песимист
    Странно,Германия не се плаши,че Русия ще и обяви война,ако подкрепя Украйна!Сигурно там нямат русофили и путинофили или са трезво мислещи хора?
  • 17
    2
    Добре дошли в България!
    Заплати - увеличаване искат хората и в Германия, и във Франция, затова и стачкуват. Само в България сме доволни от стандарта на живот със заплата 750 лева месечно или с пенсия 467 лева, нали?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари