Йово Николов: Държавата в лицето на прокуратурата и службите се държи като мафия!

0
Прокуратурата на е преставала да бъде политически играч. В момента получихме поредното доказателство за това
Прокуратурата на е преставала да бъде политически играч. В момента получихме поредното доказателство за това Снимка: кадър bTV

Прокуратурата на е преставала да бъде политически играч. В момента получихме поредното доказателство за това

Коментара направи пред БНР журналистът от "Капитал" Йово Николов и добави: "ГЕРБ и ДПС искат да запазят удобното за тях статукво и да принудят главният секретар на МВР да подаде оставка. Затова са му направили тази оперативна комбинация, защото иначе главен секретар се маха много по-трудно - трябва предложение на премиера, което да отиде при президента и той да издаде указ. Опитите са да се обхване в цялост МВР и целта са предстоящите избори".

Той изказа мнение, че сюжетите с ареста на шефката на митниците и оставката на главния секретар на МВР се развиват по начин, по който винаги са се развивали манипулациите на прокуратурата: "Първо има един шумен арест с предварително предупредени журналисти, след това имаме слухове по медиите, след това имаме едни подхвърлени снимки, след това имаме извадени откъси от специални разузнавателни средства (СРС), различни внушения. Протоколът от разпита на Живко Коцев (главен секретар на МВР - б.р.), който изтече, е автентичен, но би трябвало да е следствена тайна. Начинът, по който тече целият процес е абсолютно дирижиран от прокуратурата и се правят всякакви внушения от прокуратурата. Единственото автентично нещо, което да не е продиктувано от прокуратурата, е писмото на премиера в оставка Николай Денков до ад хок прокурора Даниела Талева. Всичко останало, което излиза по медиите е подхвърлено, за да се насочи общественото внимание в желана от тях посока. В момента виждаме как самата държава се държи като мафия".

Всички манипулации са умишлено търсен ефект за омаскаряване на всички, за да се каже, че всички са еднакви, смята журналистът.

Според него сме свидетели на завладяната държава и обратно на клишето, че държавата си има мафия – у нас държавата е мафията:

"И то с всички инструменти на държавата, всички методи СРС, възможностите на специалните служби, на прокуратурата. Всичко се сгромолясва върху някакъв казус, само и само да си останем в същото блато".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари