Йосиф Миладинов отказал 250 хиляди евро да плува за Германия

2
Отказах договорите. Не мога да си представя, че ще плувам за друга страна, освен за България
Отказах договорите. Не мога да си представя, че ще плувам за друга страна, освен за България

Въобще не съм се притеснявал, когато ми взеха допинг-пробата, защото всичко при мен е нормално

Голямата надежда на пловдивското плуване Йосиф Миладинов е отказал примамлива оферта да смени гражданството си и да се състезава за Германия. Това разказа самият той пред камерата на БНТ. По времето, когато учи в Швейцария и плува в местен клуб, Миладинов получава оферта от двама мениджъри с готови спонсорски договори за над 250 хиляди евро. Условието обаче е да вземе немско гражданство и да се състезава за Германия.

„Отказах договорите. На този етап не мога да си представя, че ще плувам за друга страна, освен за България. Когато застана на блокчето на старта и видя трибагреника в залата, че обзема особено чувство и усещам прилив на сили. А и условията, при които се подготвям сега в България, са много добри – и като тренировки, и като възстановяване”, споделя състезателят на ЖПК „Младост 91”.

Той призна, че не е имал никакви притеснения при отварянето на неговата проба след допинг-скандала, който гръмна с трима национални състезатели.

„Всичко беше нормално, пробата бе взета като всеки друг път. Не се притеснявах, защото няма за какво. Не бих искал да коментирам това, което се случи, защото все още не са излезли пробите за витамините, момчетата могат да поискат да ги отворят. Опитваме се да тренираме нормално под ръководството на Кристиян Минковски и да се готвим за европейското първенство и Олимпиадата, които ни предстоят”, каза Миладинов за допинг-скандала.

От 2 до 4 април в София ще се проведе Държавното отборно първенство по плуване, в което пловдивчанинът ще участва. „Там няма да гоним високи резултати, подготовката ни е така планирана, че сега залагаме на по-тежките натоварвания и очакванията са резултатите да дойдат след няколко месеца”, обясни Йосиф Миладинов.

Първото по-сериозно състезание пред него е Европейското първенство за мъже и жени, което стартира на 17 май в Будапеща. След това ще бъде последното участие на Миладинов на юношески шампионат, преди да се отправи към най-голямото предизвикателство за годината – Олимпийските игри в Токио.

Именно в Будапеща през 2019 година Миладинов покри и норматива за участие на Олимпийските игри, като спря хронометъра на 51,91 секунди в коронната си дисциплина 100 м бътерфлай, а миналата година вече плува дистанцията и под 50 секунди, като на Държавното първенство за юноши завърши за 49,27.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари