Йорданка Христова: Няма демокрация, всички са ченгета

4
Политиката е най-голямата мръсница
Политиката е най-голямата мръсница

„Няма демокрация, всички са лилави – бивши комунисти. Ченгета. В политиката липсва честност – тя е най-голямата мръсница", коментира Йорданка Христова пред Георги Любенов в БНТ.

Голямата певица, която на 19 ноември прави прощалния си солов концерт, не пести разочарованието си от родната действителност. „Имах щастието да живея в много по-духовно време", категорична е звездата.

И припомня, че е отказала да се снима на стълбите пред „Свети Александър Невски" за онзи прочут плакат, излязъл малко след 10 ноември, на който две-трети от рок и поп певците излъчват еуфория.

Георги Минчев три пъти ми звъня. Когато го запитах кой стои зад цялата тази работа, той ми отговори: „СДС". Затова не пожелах – ако беше наша акция, на изпълнителите, веднага щях да отида. Много по-рано, през 1985-а, самите ние организирахме страхотни благотворителни концерти „Да бъде ден", а приходите от тях предоставяхме за колеги от другите изкуства", върна лентата неостаряващата чаровница.

Тя сподели, че грандиозното й шоу в зала номер едно на НДК за 19 ноември струва над 60 000 лева. „Това е поне с 20 000 над сумата от предишния път. Искат ми пред НДК да има линейка с екип и какво ли не още. Винаги съм си плащала всички авторски права. Така трябва", казва още тя. Данчето не крие, че винаги е спазвала правилата.

Човек не може да прави, каквото си иска, но може да мисли, каквото си иска. Никога не съм имала проблеми с властта през соца заради репертоара си – само веднъж ми спряха песен заради една дума. За испанските ми парчета казвах, че са кубински и веднага минаваха. Не съм прекалявала и с минижупите. На „Златният Орфей" през 1972-а излязох в рокля с огромни деколтета – отпред, отзад, без сутиен. Но не съм се държала вулгарно", искрена е Данчето.

Тя е твърдо убедена, че Желязната завеса е провокирала бг артистите да творят стойностно изкуство. „Носехме награди от всеки фестивал на Запад", добавя певицата, която изпълнява шлагери на 15 езика. Не прави равносметки, но, като всеки мъдрец знае, че нищо не знае, и че е сигурна само в няколко истини: най-важното е да обичаш и да те обичат, всичко има начало и финал, всеки от нас ще си отиде.

Както се шегува мой приятел, само саламът има два края", иронична е изключителната дама, която неотдавна празнува 75.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари