Инцидент със Симеоновския лифт отложи старта на сезона на Витоша

1
Кабинка на лифта се заплете в електрически кабели, но пострадали няма
Кабинка на лифта се заплете в електрически кабели, но пострадали няма

Кабинка на лифта се заплете в електрически кабели, но пострадали няма

Опасен инцидент на Симеоновския лифт. Кабинка се заплете в електрически кабели и едва не падна на пътя Симеоново - Бистрица. Няма пострадали. Това обаче отложи старта на зимния сезон на Витоша, предава bTV.

„Нашите скромни амбиции бяха да работи вече кабината, съответно отново ще трябва да направим някои изпитания. Надявам се в първите дни след празниците да заработим“, каза изпълнителният директор на „Витоша ски“ Ян Калчев.

Сезирани всички институции след инцидента и се очаква трасето да бъде разчистено и да може безопасно да минава лифтът, така че да не се достига до каквито и да е инциденти.

Кабинката се оплита в кабелите при изпитания. Това не е първият инцидент с лифта.

"Имало е както инциденти с пътници, така и с работната кабина. За щастие без никакви последици за хората. Този проблем съществува от години той продължава. от стълбове да се ползват като едва ли не като строителна площадка, а Кабелите трябва да са под земята, не около кабините“, каза Калчев.

Той обясни, че са сезирани всички компетентни органи и се очаква след празниците диалог и отношение към създадения проблем.

Дружествата, поставили тези електрически кабели, отговориха, като заявиха, че електроразпределителната мрежа на мястото на инцидента е изградена преди много години и до този момент не е имало проблем по трасето.

„Причината за контакта с нашата мрежа е провисването на кабинета, като ние не можем да коментираме причината за това“, казват те в своя позиция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    BEBA
    Нови лифтове и Витоша ще е номер 1 в България
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари