Институт за пътна безопасност: Стига вече безсмислени акции!

1
Лицемерно загрижени за жертвите от ПТП министри, експерти и НПО-та отказват да се разделят от хранителната верига, която си осигуряват от пътнотранспортния травматизъм
Лицемерно загрижени за жертвите от ПТП министри, експерти и НПО-та отказват да се разделят от хранителната верига, която си осигуряват от пътнотранспортния травматизъм Снимка: БГНЕС

Стига вече безсмислени акции, празнодумия и демагогия. 

Пътната „безопасност“ в България се превърна в хронична опасност за всеки един български гражданин. Десет години предлагаме решения, десет години сме неприемливи за всички правителства. Лицемерно загрижени за жертвите от ПТП министри, експерти и НПО-та отказват да се разделят от хранителната верига, която си осигуряват от пътнотранспортния травматизъм. Медиите се заклеха, че след трагедията с техния колега Милен Цветков, нещата няма да са същите. И така до следващата трагедия. 

На 20 април 2020 година МВР обяви война срещу нарушителите на пътя. Започнаха акции, отчетоха хиляди актове и фишове и накрая на годината загинаха 466 души. Очаквахме промяна и през 2021 година. След трагедията на АМ „Струма“ отново се започнаха проверки, акции и накрая на годината загиналите станаха 557 души. На 05.07 2022 г. трагедията с двете загинали момичета извади поредното българско правителство на фронтовата линия и отново акции, проверки и закани.

За десет дни от акцията на МВР загинаха още 10 човека, а 220 са тежко ранени.

Дефицитът на морал и липсата на правова държава от страна на политиците участващи в управлението, превръщат безопасността на движението по пътищата в досадно служебно задължение. 

Озверели телевизионни експерти бранят територията си и треперят да не би държавата да промени подхода си и да създаде неизбежност при наказанието на нарушителите на пътя, да създаде правила за изграждане на безопасна инфраструктура, да промени модела на споделената (без)отговорност и ясно да разпише правата и задълженията на дванадесет институции отговорни за жертвите по пътищата на България. 

Всички сме в очакване на чудото някой да застане отпред и да поеме отговорност за състоянието на безопасността по нашите пътища.

ЕКИП НА ИНСТИТУТ ЗА ПЪТНА БЕЗОПАСНОСТ

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    4
    русенец
    Стига и безсмислени институти! Когато много хора ( организации) носят отговорност за едно и също нещо, то никой не носи отговорност, само си прехвърлят топката.
  • 6
    3
    Ххх
    Бих добавил - Стига и безмислени знаци.
  • 7
    2
    Гошо куче лошо
    Отделно на това. Досега не съм видял един автомобил с чужда регистрация да му пука как шофира в България. В другите страни от колата ще те свалят при нарушение тук само дето не ме прескачат и не минават под мен.
  • 0
    1
    Гошо куче лошо
    Нали щеше да се мери средна скорост !? И тази идея отиде в кофата.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари