Инспектори на НАП проверяват търговците на търлата в Русе

2

Текат и проверки на фирмите производители и търговци на яйца и агнешко месо

С откриването днес на традиционния русенски панаир Търла започнаха проверките на служителите от звеното за фискален контрол в офиса на НАП в Русе за спазване на данъчното законодателство. Те инспектираха наличието на изправни касови апарати в търговските обекти и ще продължат да следят за тяхното редовно използване до края на Търлата. Тази проверка е част от националната кампания на НАП по Великденските празници, информираха от приходната агенция.

Национална агенция за приходите извършва денонощно наблюдение на фирмите - производители и търговци на яйца и агнешко месо в цялата страна около Великден и Гергьовден. Служители от звеното „Фискален контрол“ на НАП следят както продажбата на яйца и агнешко в страната, така и вноса и износа им за страни от Европейския съюз.

Фискалните инспектори анализират придружаващите стоката документи, количествата, преминали през граничните пропускателни пунктове, съпоставят цените от производител и тези, на които се продават яйцата и месото в по-големите търговски вериги в България. Целта на проверките е да се установи спазват ли се всички данъчно-осигурителни изисквания и заплащат ли се в реален размер задълженията към бюджета.

Наблюденията на служителите от звеното за фискален контрол върху производството и търговията на яйца ще продължат до края на Великденските празници, а на агнешко месо до Гергьовден.

От началото на април служителите от звеното за фискален контрол на НАП осъществяват непрекъснато наблюдение и анализ на търговията на яйца и агнешко месо. Правим проверките съвместно с други ведомства, за да гарантираме, че законите се спазват, като основната ни цел е подобряване на данъчната дисциплина. Благодаря за усилията и денонощния труд, които полагат колегите от „Фискален контрол“, каза заместник изпълнителният директор на НАП Георги Димов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Димитров
    Тия тъпаци(НАП), че и други институции, само чакат някой нов търговец да се появи и веднага го накачулват. В нормалните държави бизнесмените не виждат жив данъчен по 15-20 години, че и цял живот. В България който работи, той го отнася.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари