Инспекторат по охрана, обществен ред и сигурност ще следи за нарушители в Русе

4
Новата структура заменя специализирано звено КООРС, като поема и част от функциите на общинско предприятие "Комунални дейности"
Новата структура заменя специализирано звено КООРС, като поема и част от функциите на общинско предприятие "Комунални дейности" Видео: Кис 13

Новата структура заменя специализирано звено КООРС, като поема и част от функциите на общинско предприятие "Комунални дейности"

С утвърждаването на новото звено се цели синхронизация на контролните дейности по спазване и установяване на нарушения на нормативни актове, приети от Общинския съвет, и повишаване на административния капацитет на Общината за своевременна реакция при сигнали, както и за извършване на системни проверки с цел превенция на нарушенията.

Съставът на новото специализирано звено ще бъде увеличен на 184 щатни бройки за сметка на ОП "Комунални дейности", чийто брой служители ще бъде намален на 134, предава Кис 13.

По този начин Общината ще получи по-голяма способност да упражнява необходимия контрол, категоричен е Пенчо Милков. От местната администрация предвиждат и активна кампания за стимулиране на самосъзнанието на хората да пазят градската среда.

Налице е и необходимост от засилен контрол по изпълнение на договорите, с които местната администрация е възложила изпълнение на комунални услуги на трети лица.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    5
    янко
    работа не ми я фали ,но някой хора освен парите обичат да са палачи ,успех и честито
  • 11
    4
    Това са
    "Красиво" изречени думи, след които няма да последва нищо както досега. Вместо комунални услуги да работят за по-добра, красива, чиста, уютна и качествена среда в града той ще увеличава броя на контролиращите за сметка на работещите. И какво означава това, контрольорите ще са повече от работещите. Вместо да се повиши ефективността на контрола този умник увеличава броя на контролиращите. Явно комунистическото минало и мислене и образованието и докторската степен в местния унивилает оказват "ползотворно" влияние. Градът пак ще бъде с изписани с драсканици и вулгарни думи подлези и сгради, изпотрошени детски площадки, пейки и кошчета, прекършени фиданки, но пък много партийни другари комунисти ще станат част от така наречения инспекторат - творение на едно болно мислене. Русенци, част от вас, осъзнавате ли какво причинихте на всички?!
  • 15
    3
    Аз съм
    По ул. Алеи Възраждане най-редовно почти всяка сутрин срещу знаците в еднопосочната улица кара и колата която разнася храна така наречения патронаж. Шофьорът е много безочлив и нагъл. На хората които му правят забележка той ги псува.
  • 11
    2
    Аз съм
    А най-добре ще бъде да се сложат камери на всички знаци за еднопосочни движения.
  • 14
    1
    Аз съм
    Нека да гледат и за нарушители на правилата за движение които карат в еднопосочни улици срещу знаците например по алеи Възраждане и по Янтра- това там са едни и същи хора които са рецидивисти в нарушението на правилата за движение и и които излизат от паркинга срещу блок бряст и не им се обикаля.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари