Инспектират пътя Разград - Сеново - Русе заради инциденти с ТИР-ове

0
Заради ремонта на моста до Писанец, това лято потокът от тежкотоварни автомобили временно е пренасочен през центъра на Киченица
Заради ремонта на моста до Писанец, това лято потокът от тежкотоварни автомобили временно е пренасочен през центъра на Киченица

До няколко дни пътят Разград - Сеново - Русе ще бъде инспектиран от специална комисия, която ще прецени какви мерки да бъдат предприети за обезопасяването на отсечката в района на село Киченица.

Това съобщи днес народният представител от ГЕРБ от Разградския район Михаил Тодоров, пише БТА.

Проблемът бе поставен от жители на Киченица в приемната, организирана от депутата и общински съветници от партията.

Жители на Киченица изразиха силното си безпокойство от факта, че през селото преминават автомобили с над 100 км в час, в резултат на което в населеното място вече има редица смъртни случаи.

Заради ремонта на моста до Писанец, това лято потокът от тежкотоварни автомобили временно е пренасочен през центъра на Киченица, по пътя Разград-Сеново-Русе, на който са станали инцидентите, поясни депутатът. Тодоров и кметът на Киченица Дамян Йосифов са уверили присъстващите, че отсечката ще бъде инспектирана.

Друг основен проблем, за който са споделили жители на населеното място е, че в Киченица няма лекар и за всеки възникнал случай търсят превоз до Разград, за да получат медицинска помощ. Дамян Йосифов обясни, че в селото има здравна служба, на която е направен специализиран оглед и комисия е установила, че са необходими 9000 лева за поправяне на покрива и сервизните помещения. Хората искат помощ за осигуряването на средствата за ремонта и за намирането на медицинско лице, което да обслужва селото.

На срещата са били обсъдени и други нужди на местните жители: от детска площадка, беседка, освежаване и климатизиране на ритуалната зала.

Народният представител Михаил Тодоров и съветниците от ГЕРБ са уверили присъстващите, че периодично ще организират и други срещи с тях, и че всички поставени проблеми още днес ще бъдат отнесени до кмета на Разград и администрацията му.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари