Окончателно ремонтираха моста край Писанец

0
Движението по съоръжението бе възстановено в средата на август, но изпълнителят продължи работа по долното строене - стълбове, устои, греди
Движението по съоръжението бе възстановено в средата на август, но изпълнителят продължи работа по долното строене - стълбове, устои, греди

С подписването на Акт 16 завърши ремонтът на моста над река Бели Лом край село Писанец, при 34-ти километър на пътя Русе - Разград.

Близо 5 млн. лв. от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“ са инвестирани в рехабилитацията на съоръжението, което е в експлоатация от 1974 г. и досега не бе обновявана носещата му конструкция. Трафикът по моста е изключително интензивен, тъй като първокласният път осигурява връзката на Североизточна България с Румъния, съобщи Дарик.

Мостът край Писанец е с дължина 383 м и e висок близо 65 м. Изцяло подновено е пътното платно и тротоарните блокове, ремонтирана е отводнителната система. Поставена е нова хидроизолация, дилатационни фуги, два пласта плътен асфалтобетон, ограничителни системи, парапети, хоризонталната маркировка и т.н.

Движението по съоръжението бе възстановено в средата на август, но изпълнителят продължи работа по долното строене - стълбове, устои, греди и др., без да възпрепятства движението.

Строителните дейности са извършени от ДЗЗД „ОРС-Т“ “, в което участват: „ОРС Инфраструктура“ ООД и „Пътинженерингстрой-Т“ ЕАД. Строителният надзор е осъществен от „Пловдивинвест“ АД, а авторският от „Трафик Холдинг“ ЕООД.

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари