Инициативи срещу незаконните автосервизи обсъдиха днес в Русе

1

Днес в Областна администрацияРусе се проведе работна среща свързана с проблемите на автосервизната дейност.

Участие взеха Областният управител на Област Русе Стефко Бурджиев и неговия заместник Станимир Станчев, народните представители Искрен Веселинов и Добрин Данев, представителите на Сдружение „Сервизи за качество на автомобилния ремонт”, както и представители на държавни институции.

Основната тема обект на дискусия беше нерегламентираните и неконтролирани автосервизи.

Представителите на Сдружение „Сервизи за качество на автомобилния ремонт” от няколко години повдигат този въпрос на всички нива в общественото пространство.

Те апелират за актуализация на нормативната база и привеждането й в съответствие с европейското законодателство в този бранш.

Тяхното желание е да се работи за прилагането на добите европейски практики и необходимостта от регламентиране на автосервизната дейност, с цел повишаване на безопасността на движението по пътищата, защита на околната среда и интересите на потребителите, както и непримиримостта им към сивата икономика и нелоялната конкуренция.

По време на работната среща областната управа и всички присъстващи се обединиха и направиха следните предложения свързани със законовите промени, които депутатите от 19 МИР ще направят в Народното събрание:

  1. Да се дефинират понятията за автосервиз и автосервизна дейност.
  2. Да се конкретизират местата за извършване на автосервизна дейност.
  3. Да бъде направена категоризация на автосервизите.
  4. Да се въведе регистрационен режим.
  5. Да се предвиди санкция на собствениците на автомобили.

От своя страна Областният управител Стефко Бурджиев и неговия заместник Станимир Станчев се ангажираха да организират среща на Сдружение „Сервизи за качество на автомобилния ремонт”  с председателя на парламентарната  комисия по транспорт Йордан Караджов.

Ще бъде създадена и междуведомствена работна група, която ще работи по изготвяне на проектозакон свързан с промените в автосервизния бранш.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари