Индонезийско племе мумифицира мъртъвците като опушва телата им!

0

Смъртта е почитана в най-различни ритуали в различните култури.

Погребението също се отличава в някои континенти, но едно племе в Западна Папуа, Нова Гвинея е на път да счупи рекорда, представяйки най-странния ритуал за погребване, пише men.bg. Индонезийското племе не погребва своите мъртъвци, а ги запазва и мумифицира чрез опушването на тялото.

Изучаването на изкуството се практикува от стотици години и помага на бъдещите поколения да се срещнат с пра-пра-пра-пра дядо.

Много племена вече се отказват от тази практика, но изолираните племена продължават да пазят телата на предците си, вярвайки, че това е най-високата почит, която може да им се даде. Почитателите на по-дивите традиции могат дори да посетят племената Дани, Лани и Яли, които са много приятелски настроени към туристи - като изключим факта, че могат наистина да ви запознаят с цялата фамилия.

При заплащането на съответната сума, племената са готови дори да направят една символична война, демонстрирайки военните и стратегически качества, както и употребяваните оръжия. Лично ние бихме препоръчили да запазите срещата с безкрайната рода, защото тя никога не свършва толкова добре, колкото можете да поискате.

Източник: Men.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари