Има спешна нужда от контейнери за отпадъци в района преди Дунав мост

2

По булевард “Тутракан“ около опашката с чакащи тирове има спешна нужда от дезинфекция

Пореден сигнал за замърсяване в района на Дунав мост по протежение на опашката от чакащи камиони подадоха граждани, показва Русе Медиа. По повод вчерашната катастрофа и разпиления товар от белина, хората коментираха, че по булевард “Тутракан“ около тировете има спешна нужда от дезинфекция.

За съжаление, въпреки многократното почистване от страна на община Русе, проблемът продължава да стои на дневен ред. Поставена е химическа тоалетна, но на видно място няма контейнери за отпадъци. Шофьорите предпочитат да използват крайпътната канавка като сметище и гледката там е доста неприятна. Наоколо има отворена опасна шахта и килнат на една страна стълб от уличното осветление със зееща кутия с кабели, които трябва да се обезопасят.

Същевременно се вижда, че са положени усилия районът да се разчисти – окастрени са клони и храсти и се е появила велоалеята, която е в посока Мартен.

Иначе в дните, когато има струпване на тежкотоварни камиони, затрудненията заради почиващи водачи си остават. Въпреки предприетите действия от страна на общината и на КАТ, тировете в района спират за почивка на самото платно. Слагат светлоотразителна жилетка на задния край на камиона си, но това не облекчава ситуацията за идващите след тях тирове. Водачите им нямат видимост напред по трасето и не могат да преценят дали, ако тръгнат да заобикалят няколкото спрели камиона, в края ще имат достатъчно място да влязат отново в колоната, без да пречат на движението. Вероятно проблемът ще се реши едва, когато се изградят така чаканите буферни паркинги, чието строителство трябва да стане през тази година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    88
    Япония = възпитание, дисциплина, самосъзнание!!!
  • 6
    3
    Архитекта
    Вярно е , че Русе не е Токио , ама все пак при добро управление на града може да се подобри и сметосъбирането и нивото на жизнен стандарт. Сметосъбирането засега е добро , въпреки усилията на клошари и останалите подобни , които не спазват елементарни правила и си хвърлят отпадъка където им дойде музата. Има една българка , омъжена за японски професор , която в една своя книга описва точно културата на японците в обществото относно хвърлянето на боклуци където ти падне. Има голяма разлика между тях и нас.
  • 11
    2
    88
    А дали само там?
  • 8
    1
    Той
    Вярно бе, как се сетихте?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари