Има ли чистка на служители в Столичната община?

0
В този спор влязох от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ-СС
В този спор влязох от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ-СС Видео: NOVA

В този спор влязох от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ-СС

Има ли чистка на служители в Столичната община? В спор влязох от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ-СС.

Георги Георгиев, зам.-председател на СОС от ГЕРБ-СДС, и председателят на финансовата комисия в общината първи представиха данните.

В предизборната кампания Терзиев заяви, че няма да има чистка, хората да бъдат спокойни за работата си. Резултатите са по-различни. 325 служители са освободени. Има „епидемия” от доброволно напуснали Столична община и районните администрация. Това е струвало на софиянци 1,4 милиона лева обезщетения за заплати”, каза Георги Георгиев, предаде NOVA.

Той заяви, че кметът е освободил около 110 души, което е струвало 710 000 лева. „Това означава, че 10% от служителите в общината са освободени”, обясни Георгиев. „Над 10% са освободените и в районните администрации. Рекордьор е районният кмет на „Илинден”, който 3 месеца беше в отпуск, болничен, е успял да освободи 20 души за 70 000 лева”, обясни Георгиев.

За милион и половина, което представлява 700 заплати по 2000 лева – за прищявката да трудоустроят кадрите на „Промяната” в София. Столична община се превърна в бюро по труда”, каза Георгиев.

По думите му освободените от ръководния екип са едва 1% от всички. Останалите са редови чиновници и експерти.

Според Георги Георгиев има „любопитни данни и за командировките и отпуските” в Столична община.

Отговорът дойде минути по-късно от кмета Васил Терзиев и зам.-кмета по финансите Иван Василев.

В Столичната община има 1442 позиции по щатно разписание. 128 служители са напуснали след встъпването в длъжност на новата администрация – или 8,9%. От тези 128 служители 37 заради постъпване на работа на служителя, който е избран или е спечелил конкурса за позицията, 8 са постъпили на държавна служба в друга администрация, 16 са пенсионирани, 41 са освободени по взаимно съгласие, 20 – по инициатива на работодателя срещу уговорено обезщетение. Изплатените обезщетения са над 727 000 лв. Изплащането на обезщетения е заслужено от всеки един от тези служители”, заяви Иван Василев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари