Илон Мъск обясни защо Starship се взриви

0
Прототипът на космическия кораб кацна успешно, но експлодира няколко минути по-късно
Прототипът на космическия кораб кацна успешно, но експлодира няколко минути по-късно Снимка: EFE

Миналата седмица прототипът на космическия кораб Starship на SpaceX, изстрелян от площадка в Камерън, Тексас, кацна успешно, но експлодира няколко минути по-късно

Американският предприемач и основател на Tesla и SpaceX Илон Мъск, заяви, че попадането на хелий в двигателя вероятно е причинило експлозията на прототипа на Starship след успешното последно кацане, предаде БГНЕС.

Миналата седмица прототипът на космическия кораб Starship на SpaceX, изстрелян от площадка в Камерън, Тексас, кацна успешно, но експлодира няколко минути по-късно.

"Двигателят SN10 имаше ниска тяга поради (вероятното) попадане в него на хелий от резервоара за гориво. Ударът при (скорост) 10 m / s счупи опорите и разкъса част от обшивката", обясни Мъск в Tуитър. Той обяви, че в тази връзка ще бъдат направени съответните поправки на SN11.

Междувременно, SpaceX сключи договор с Пентагона на стойност над 159 милиона долара за изработване и пускане на два апарата за американската армия до края на фискалната 2023 г., заявиха от министерството на отбраната на САЩ.

В допълнение към SpaceX, традиционният партньор на Пентагона за космически военни технологии United Launch Alliance (ULA) е получил договор на стойност над 224 милиона долара за изстрелване на два космически апарата.

През октомври миналата година SpaceX получи държавен договор от Пентагона за 149 милиона долара като част от програма за изграждане на сателити за проследяване на изстрелвани ракети. SpaceX планира да използва своя телекомуникационен завод Starlink за производство на сателити с широкоъгълни инфрачервени сензори.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари