Илон Мъск иска да строи Гигафабрика в Германия

0
Изборът на ФРГ действително би бил най-практичен, тъй като Tesla вече развива дейност в страната
Изборът на ФРГ действително би бил най-практичен, тъй като Tesla вече развива дейност в страната

Две седмици, след като потвърди, че Tesla ще строи завод за батерии в Шанхай, Илон Мъск определи Германия за най-предпочитано място за европейската Gigafactory.

В отговор на въпрос в Twitter предприемачът нарече страната главен кандидат за бъдещата фабрика. "Германия е водещият ни избор за Европа. Може би на немско-френската граница има най-голям смисъл, близо до страните от Бенелюкс", коментира Мъск питането дали Германия не би било най-правилното място за завода от тактическа гледна точка.

Изборът на ФРГ действително би бил най-практичен, тъй като Tesla вече развива дейност в страната. Град Прюм в провинция Рейнланд-Пфалц, само на 30 км от границата с Белгия, е седалището на Grohamm Engineering.

Това подразделение на Tesla разработва автоматизирани производствени системи и изигра ключова роля за пускането на Model 3 в серийно производство. Tesla не е единствената компания, която крои планове да строи завод за батерии в Германия.

Според Reuters китайската Contemporary Amperex Technology (CATL) вече води преговори с властите в провинция Тюрингия за строежа на такава фабрика като част от евентуална бъдеща сделка за доставката на акумулатори на стойност $25 млрд. (€21.4 млрд.) за Volkswagen.

В първата Гигафабрика на Tesla в Невада, в която Panasonic инвестира над $3 млрд. (€2.57), все още текат довършителни дейности 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари