Илияна Йотова: Унизително е, че правителството не може да излъчи единна кандидатура за еврокомисар

0
Госпожа Урсула фон дер Лайен е поставена в ролята на арбитър на кавгите на българското правителство, каза пред журналисти вицепрезидентът
Госпожа Урсула фон дер Лайен е поставена в ролята на арбитър на кавгите на българското правителство, каза пред журналисти вицепрезидентът Снимка: БГНЕС

Госпожа Урсула фон дер Лайен е поставена в ролята на арбитър на кавгите на българското правителство, каза пред журналисти вицепрезидентът

"Не се учудвам от това решение на правителството. Беше ясно още от началото, че след като госпожа Габриел се върна от Брюксел без да каже какъв е ресора, който госпожа Урсула фон дер Лайен предлага за България, и след много острите отношения вътре в правителството, и невъзможността да се излъчи единна кандидатура, днешното решение беше абсолютно логично."

Това каза пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова в Националния историко-археологически резерват „Велики Преслав“, по повод обявеното от премиера Николай Денков на брифинг в Министерския съвет, че Даниел Лорер и Илиана Иванова са кандидатурите за еврокомисар от България.

За мен обаче е унизително, че българското правителство не може да излъчи единна кандидатура за български еврокомисар. В моята дългогодишна практика като представител в Европейския парламент на България, аз такъв прецедент виждам за първи път. Смятам, че това не работи добре за образа на страната ни навън. В момента госпожа фон дер Лайен е поставена в ситуация, в роля, да бъде арбитър на кавгите на българското правителство“, коментира Йотова, цитирана от БТА.

Край Кръглата църква в Националния историко-археологически резерват „Велики Преслав“ вицепрезидентът Илияна Йотова участва в церемония по награждаване на участниците в Шестия Международен културен форум „Велики Преслав – история на цял един народ“, който се състоя под неин патронаж.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари