Илияна Йотова: По-голяма безхаберност в София не съм виждала

0
Вицепрезидентът нарече „безхаберност и безпомощност“ случващото се в Столичния общински съвет и липсата на негов председател
Вицепрезидентът нарече „безхаберност и безпомощност“ случващото се в Столичния общински съвет и липсата на негов председател Снимка: БТА

Вицепрезидентът нарече „безхаберност и безпомощност“ случващото се в Столичния общински съвет и липсата на негов председател

В самото управление и в подкрепящите партии има тежки съмнения как са правени сметките в държавата. Това заяви пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя приветства участничките в 13-ото издание на наградите „За жените в науката“.

Йотова даде за пример решението на парламентарната комисия по здравеопазване да не подкрепи законопроекта за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2024 г., предаде БТА.

Много се надявам на съдържателна дискусия в пленарна зала и да видим как ще бъде приет бюджетът на първо четене. Дано разумът проговори, каза вицепрезидентът. По думите ѝ сред народните представите има много компетентни хора що се отнася до финансите и до справяне с държавния бюджет. „Много се надявам, че тези хора няма да изкривят физиономиите си пред собствените си огледала и да гласуват нещо, което е в ущърб на българските граждани, колкото и да са водени от мисълта да участват във властта", коментира тя.

В проектозакона за бюджета за 2024 г. няма член, че ще се продават земи от Държавния поземлен фонд, това е фалшива новина, каза министърът на финансите Асен Василев вчера. Той коментира думите на президента Румен Радев, който заяви, е недопустимо намерението на министъра на финансите за разпродаване на Държавния поземлен фонд.

Финансовият министър беше разкрит. Първо от министъра на земеделието, който е споделил в процеса на обсъждане на бюджета, че се готвят да продават земеделски земи, а след това от парламентарната комисия по земеделието, храните и горите, заяви Илияна Йотова. Според нея Асен Василев вероятно е смятал, че някъде в многото цифри и дискусии може да продаде този поземлен фонд.

По-голяма безхаберност и безпомощност в София не съм виждала последните години, каза Йотова в отговор на въпрос, касаещ случващото се в Столичния общински съвет и липсата на негов председател.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Steve
    Попитайте тъпия кмет на ГЕРБ,за кашата и хаоса в София?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари