Илиян Илиев: Сам напуснах МВР

0
Полицаят, отстранен след гонката в Стара Загора, е назначен за заместник-кмет в Община Мъглиж
Полицаят, отстранен след гонката в Стара Загора, е назначен за заместник-кмет в Община Мъглиж Видео: NOVA

Полицаят, отстранен след гонката в Стара Загора, е назначен за заместник-кмет в Община Мъглиж

След полицейската гонка в Стара Загора в края на миналата година, при която загина 58-годишният Пламен Пенев, се заговори за нуждата от обучение на полицаите и за пропуски в системата. Заради случилото се бяха отстранени двама полицейски инспектори. Вътрешният министърът обяви, че те ще бъдат освободени от длъжност заради недопустимо нарушаване на етичните норми. Преди седмици с постовете си се разделиха и двама комисари от ОДМВР - Стара Загора. Оказа се, че единият от тях - Илиян Илиев, вече е назначен на работа като заместник-кмет в Община Мъглиж.

Илиян Илиев е част от нашия екип от няколко дни. Той е с ресор „Обществен ред, сигурност, инвестиционни политики и устройство на територията”. Аз се свързах с него след изборите на 29 октомври и го поканих на работа. За никого не е тайна, че при предишния ми мандат работех само с един зам.-кмет, а предизвикателствата пред общината са големи. Когато говорих с Илиев, той ме уведоми, че му предстои пенсиониране и излизане от системата на МВР от 7 декември”, обясни в ефира на „Здравей, България” по NOVA кметът на Мъглиж Душо Гавазов.

От своя страна Илиев каза, че на 5 януари сам е подал заявление за напускане на МВР. „Нито съм отстраняван, нито има проверки по отношение на моята работа в ОДМВР-Стара Загора”, категоричен беше той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари