Илия Тодоров: Тол камерите ще накажат най-тежките нарушители

0
Дори шофьорите да знаят къде са камерите, това няма да им помогне да ги избегнат, уточни той
Дори шофьорите да знаят къде са камерите, това няма да им помогне да ги избегнат, уточни той Видео: NOVA

Дори шофьорите да знаят къде са камерите, това няма да им помогне да ги избегнат, уточни той

Това с ТОЛ камерите беше много правилен ход. Тези камери ги има налични от много години, въпроса беше на воля, на това да се организират нещата, както трябва, на хора, които да го направят. Аз се радвам, че това се въвежда. Тази практика е въведена в Европа, мисля, че Холандия беше едно от първите места. Засичане на средна скорост е много важно нещо и по магистрали и пътища. Трябва да обърнем внимание на поколенията, които идват. Децата трябва да изучават движение по пътищата. Това заяви Иво Танев, учредител на Института за пътна безопасност в предаването "Твоят ден" по NOVA.

Той коментира още, че държавата трябва да се погрижи това да влезе в обучението.

"Категорично беше необходимо това. Тези камери ги имаме налични, няма да се купуват тепърва. Става въпрос за дребна законодателна промяна и за софтуер. Така камерите от 200 ще станат 500. Освен това тези устройства работят денонощно, те не свързани със стоене на полицаи. Най-вече те са много различни, защото ще се замерва средна скорост. Камерите не могат да мерят моментната скорост точно. Но могат да мерят изключително точно времето на преминаване на конкретния автомобил и да разпознават рег. номер автоматично, което е достатъчно”, заяви Илия Тодоров, Българска асоциация на пострадали при катастрофи.

Той уточни, че дори шофьорите да знаят къде са камерите, това няма да им помогне да ги избегнат. „Второ те ще накажат най-тежките нарушители”, заяви Тодоров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари