Експерт: Нарушенията на пътя след употреба на алкохол и наркотици са паднали с 15%

1
Има ли ефект от въведените мерки срещу нарушителите?
Има ли ефект от въведените мерки срещу нарушителите?

Има ли ефект от въведените мерки срещу нарушителите?

Между 10 и 15 процента са намалели нарушенията на водачи, които управляват автомобил след употреба на алкохол или под въздействието на наркотици. Статистиката показва още, че около 3 процента от тежките катастрофи са причинени от употреба на алкохол и наркотици. Мярката със задържането, а по-късно, след решение на съда, и конфискация на автомобила в полза на държавата, работи и има възпитателна стойност.

Наказанията за шофьори, употребили алкохол или наркотични вещества, които о влязоха в сила с промените в НК през август месец дават резултат, казва експертът по пътна безопасност и бивш говорител на Пътната полиция Любка Маринова, цитирана от БНР Между 10 и 15 процента са намалели тези нарушения. "Когато такова се установи", припомня още Маринова, "автомобилът се задържа и едва след решение на съда се конфискува и продава. Автомобилът се съхранява и охранява на паркинги на полицията."

В Бургас Министерството на финансите е извършило търг на тези автомобили. Те се продават обаче, след като съдът реши те да бъдат конфискувани в полза на държавата"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    мм
    Няма такава тъпотия директно затвор ще се споразумявал гнома и не чух да ги питате от библиотеката ли са си закупили наркотика?10 години директно да влизат който каже от къде е закупил да лежи 8г
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари