Илин Димитров: Правителството не реагира навреме при кризата в началото на летния сезон

0
Според него тогава кабинетът се е забавил с 14 дни, което е наложило бизнесът и браншовите организации сами да се борят с излязлата дезинформация
Според него тогава кабинетът се е забавил с 14 дни, което е наложило бизнесът и браншовите организации сами да се борят с излязлата дезинформация Снимка: Илин Димитров / Facebook

Според него тогава кабинетът се е забавил с 14 дни, което е наложило бизнесът и браншовите организации сами да се борят с излязлата дезинформация

Правителството не реагира навреме в началото на летния туристически сезон, когато излезе информацията за потенциални замърсявания в морето след взривяването на язовир Нова Каховка,

Това каза Илин Димитров, секретар на президента Румен Радев по образование, култура и туризъм, цитиран от БТА.

Според него тогава кабинетът се е забавил с 14 дни, което е наложило бизнесът и браншовите организации сами да се борят с излязлата дезинформация. Беше важно правителството да реагира на момента, а то закъсня, което доведе до загуба на туристи през юни, каза Димитров. И допълни, че се надява кабинетът да се е поучил от грешките си в началото на летния сезон и да не допусне евентуална очерняща туризма ни кампания в навечерието на зимния.

Във Варна днес Илин Димитров поздрави участниците в международната научна конференция, посветена на 60-годишнината на Колежа по туризъм в крайморския град. Домакин на събитието бе Икономическият университет. Димитров подчерта, че през този над половин век история колежът е обучил малко над 14 хиляди студенти, а в цялата област Варна работещите в обектите са по-малко от тази цифра.

За да имаме качествен туризъм, трябва да имаме т.нар. метрики накъде се развива, коментира още Димитров. Той припомни, че основно правило в бизнеса е, че нещо, което може да се измери, може да се подобри. Това означава обаче по-засилена научно-изследователската дейност в проучвания на тенденциите и развитието на бранша, както и внедряване на нови технологии, посочи Димитров. Той припомни, че към Икономическия университет през миналата година беше основан институт за внедряване на нови технологии в туризма, както и обсерватория по туризъм. Това ще позволи да имаме най-новите изследвания на Световната организация и те да стават бързо достояние на бизнеса, допълни Димитров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари