Илхан Андай: Тази нощ Реджеп Ердоган няма да спи

0
На 14 май ще бъде много тъжен, балотаж едва ли ще има, смята журналистът
На 14 май ще бъде много тъжен, балотаж едва ли ще има, смята журналистът Снимка: Фейсбук

На 14 май ще бъде много тъжен, балотаж едва ли ще има, смята журналистът

"Тази нощ Ердоган няма да спи, а на 14 май ще бъде много тъжен".

Този коментар направи пред БНР журналистът от 24rodopi.com Илхан Андай и обясни:

"Кандидатът за президент Мухарем Индже, който трябваше да се класира на трето място на изборите в неделя, оттегли кандидатурата си, а социолозите му даваха от 2% до 5%, а някои и 6%. Дори половината от тези проценти да бъдат прехвърлени към Кемал Калъчдароглу, тази нощ Ердоган няма да може да заспи от случилото се".

По думите на журналиста работата върви към празненство на кемализма, на парламентарната демокрация - още на 14 май:

"Балотаж едва ли ще има".

"Ние не знаем какво се върти в главата на Ердоган. Той план Б няма. Не може да си представи какво би правил като разследван, като опозиция, като малцинство в Меджлиса", посочи Илхан Андай и припомни, че преди дни вътрешният министър е казал, че евентуална победа на Калъчдароглу на 14 май би означавало държавен преврат:

"В Турция политиците нямат изпуснати току-така думи. ... Очаквам всичко в Турция, след като Ердоган няма план Б, при който да отстъпи".

Според него внушителният митинг, организиран от Ердоган, не би могъл да повлияе на хората, които не са решили за кого да гласуват, да дадат вота си за него.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари