Илон Мъск представи „пратено от бога“ решение за градския трафик

0
Милиардерът представи евтин тунел, в който автомобили  ще могат да се придвижват със скорост до 241 км/ч
Милиардерът представи евтин тунел, в който автомобили ще могат да се придвижват със скорост до 241 км/ч Снимка: Elon Musk

Илон Мъск във вторник си взе почивка от футуристичните електрически автомобили и частни космически пътувания, за да представи евтин тунел, на който той гледа като на пратено от бога решение за градския трафик.

Милиардерът зад Тесла и SpaceX насочи вниманието си към тунела от 1,8 км, създаден от неговата Boring Company за около 10 млн. долара.

Пробният тунел е част от визията на Мъск да има подземна мрежа, в която автомобили, за предпочитане тези на „Тесла“, може да бъдат сваляни с асансьори до съоръжението, поставяни на пистата и придвижващи се със скорост до 241 км/ч.

"Единственият начин да се реши това е да се направи 3D, за да може транспортната система да съответства на жилищните помещения", каза Мъск за решаването на проблема със задръстванията в градските райони. "Всичко е сравнително просто, не е нужна Нобелова награда", споделя той.

Един вход в пробния тунел бе показан публично за пръв път в град близо до Лос Анджелис като начален етап на проекта на Мъск за революция на градския трафик, като колите се промъкват по задните улички.

Mъск основава Boring Company преди две години като самофинансирано странично начинание за работата си в Tesla и SpaceX.

Специално разработеното оборудване пробива тунели, достатъчно широки, за да настанят кола на пистата. Предвидената мрежа е безкрайно разширяваща се мрежа от тунели и асансьори, които могат да обслужат повече от 4000 автомобила на час.

"Най-дълбоките мини са по-дълбоки от най-високите сгради", каза Мъск. "Големият пробив е много прост: това е способността да превърнете нормалната кола в пасивно стабилно превозно средство, като добавите разгъваемите колела за следване на пистата, така че да могат да се движат с висока скорост през малък тунел".

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари