Икономист: Правителството не иска да обърне внимание на 99 % от фирмите

0
Тези предприятия дават прехрана на 1,2 млн. души-повече от служителите в държавния сектор и големите предприятия
Тези предприятия дават прехрана на 1,2 млн. души-повече от служителите в държавния сектор и големите предприятия Снимка: Кадър 7/8 ТВ

Правителството се провали в борбата с коронавируса. Но положението с икономическите мерки е не по-малко страшно. Икономическите проблеми ще останат с нас дълго време.

Това каза в „Студио Х“ по 7/8 ТВ икономистът Пламен Данаилов.

Правителството дават ли си сметка, че 99 процента от фирмите в България са малки. Правителството не иска да обърне внимание на 99 процента от фирмите. Тези предприятия дават прехрана на 1,2 млн. души-повече от служителите в държавния сектор и големите предприятия. Те знаят ли какво значи да ръководиш и управляваш малък бизнес. Това е изключително трудно. Ако мерките не са навременни и адекватни, този бизнес е застрашен.

Преди дни министър Сачева каза, че хората не разбирали мерките. Бизнесът няма нужда да разбира мерките. Правителството трябва да е проактивно. Трябва да се съберат всички мерки и да се разпределят към всички нуждаещи си. Това не се осъществи защото няма т. нар. дигитализация или електронно управление. В държавата има цялата нужна информация, н тя е разпръсната в десетки институции. Понеже няма кой да обедини това знание, няма как да се отговори адекватно.

В момента съм сигурен, че в правителството няма човек, който да знае какви мерки има, как действат и как се кандидатства по тях. Правителството се хвали със стари пари, които бяха пренасочени. Всичко е без ясна визия и идея. Реална помощ от правителството, като заделени, почти няма.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари