Икономист: Бързите кредити си имат цена, четете внимателно условията

0
Подобен вид кредити не са от най-евтините продукти и си има причина заради това, посочи Стойков
Подобен вид кредити не са от най-евтините продукти и си има причина заради това, посочи Стойков Видео: Euronews Bulgaria

Подобен вид кредити не са от най-евтините продукти и си има причина заради това, посочи Иван Стойков

Когато предстои по-голям разход, колкото е по-голям той и колкото по-ограничени са ни възможностите, естествено, трябва по-отдалеч да мислим за него и да планираме месец по месец или седмица по седмица.

Това каза в студиото на Euronews Primetime икономистът от „Моите пари“ Иван Стойков.

„Колкото по-рано и повече средства започнем да отделяме за този бъдещ разход, толкова по-лесно ще го посрещнем“, подчерта експертът.

Колкото по-рано и повече средства започнем да отделяме за този бъдещ разход, толкова по-лесно ще го посрещнем“, подчерта експертът.

Някои хора, които имат възможност, харчат по-лекомислено, след което се оказва, че са неприятно изненадани.

Хората прибягват към бързите кредити именно, защото могат да получат пари незабавно, без формалности, но това си има своята цена – и това не е само лихвата, подчерта икономистът.

Подобен вид кредити не са от най-евтините продукти и си има причина заради това, посочи Стойков.

Понякога има такса за експресно одобрение на този кредит. В друг случай може да се поиска поръчител или гаранция“, обясни той.

"Аз апелирам към хората, които имат подобна нужда от средства и са решили да се насочат към подобна институция, много внимателно да се запознаят с това колко ще му струва целият кредит – и като лихва, и като допълнителни условия, които се таксуват, ако не са били изпълнени.

За да не се влезе в дългова спирала, трябва много внимателно да се четат условията на кредита, подчерта Стойков.

По време на празници разходите са разнообразни, но най-общо потребителски насочени – за пътуване, за гости, за подаръци и т.н., коментира още експертът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари