Икономист: Ако можеш да прогнозираш цената на тока, ще си милионер за един ден

1
Обикновените хора в развитите държави имат същите проблеми, каквито имат и българите, счита Любомир Дацов
Обикновените хора в развитите държави имат същите проблеми, каквито имат и българите, счита Любомир Дацов Видео: NOVA

"Да прогнозираш цената на тока е като да прогнозираш валутния курс. Ако можеш да правиш това - ще си милионер за един ден. Затова повечето хора не правят такива прогнози. Причините за скока на електроенергията са много. Политиците се извиняват със случващото се в момента се дължи на външни причини. Да това безусловно е така".

Това заяви в студиото на „Събуди се” по NOVA икономистът Любомир Дацов.

По думите му светът след свиването на икономиката през 2019-2020 година се съвзема. "Цените на енергията полудяха, защото енергията се повиши. Но едновременно с това нарастна и политическото напрежение в света. Европа държи най-високите цени на отоплението и тока като цяло".

Според него обикновените хора в развитите държави имат същите проблеми, каквито имат и българите. "Съотношението на цените и доходите е едно и също. В дъното сме на тази класация в Европа, но семействата на Стария континент имат същите проблеми". подчерта той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    Грую
    Като го чух тоя , вече съм спокоен. Много по-добре сме от държавите в Африка и от нас нищо не зависи. Свиркам си...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари