Йенс Столтенберг: Ядрена атака ще има тежки последици за Русия

0
Русия трябва да знае, че ядрена война не може да бъде спечелена и никога не трябва да се води
Русия трябва да знае, че ядрена война не може да бъде спечелена и никога не трябва да се води Снимка: Getty Images

Русия трябва да знае, че ядрена война не може да бъде спечелена и никога не трябва да се води

Всяко използване на ядрени оръжия от страна на Русия ще има тежки последици. Това заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, след като във вторник приближен на Путин отправи поредното остро ядрено предупреждение към Украйна и Запада, предаде NOVA.

Столтенберг каза, че когато ядрената реторика се повтаря непрекъснато от Москва, то Алиансът предава ясно послание - и то е, че ще има катастрофални последици за Русия.

„Нашето послание е, че всяко използване на ядрени оръжия е абсолютно неприемливо. То напълно ще промени характера на конфликта. Русия трябва да знае, че ядрена война не може да бъде спечелена и никога не трябва да се води. Не казвам, че има голяма вероятност да бъдат използвани ядрени оръжия. Казвам, че когато виждаме този вид ядрена реторика отново и отново от Русия, това е нещо, което трябва да вземем на сериозно”, категоричен е той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    5
    До 4
    Прав си, майна. Украйна , държавата агресор, не трябваше да напада СССР !
  • 5
    4
    ...
    Щ'о бе урод ? САЩ спечелиха срещу Япония с две бомби за отрицателно време. И тогава америка не получи отпор и осъждане от международната общност за буквалното изпържване на десетки хиляди невинни цивилни хора. Ще яде усраина плутония и ще пее песни.
  • 9
    3
    до 2
    Кой? Мирните жители на Хирошима и Нагасаки ли?
  • -6
    2
    До педала М-хм!
    Съсел , ти знаеш ли кой нападна американците в Пърл Харбър ?
  • 10
    1
    М-хм!
    А когато хвърляхте атомни бомби над Япония беше приемливо, така ли, мама ви мършава?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари