Йенс Столтенберг: Не трябва да подценяваме Русия

0
До момента ЕС е осигурил помощ на украинската страна за 50 милиарда евро
До момента ЕС е осигурил помощ на украинската страна за 50 милиарда евро Снимка: БТА

До момента ЕС е осигурил помощ на украинската страна за 50 милиарда евро

"Не трябва да подценяваме Русия, която показва воля да продължи войната в Украйна, въпреки страданията", заяви днес генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг. "Няма белези руският президент Владимир Путин да обмисля промяна", добави той на съвместна пресконференция с председателите на Европейския съвет Шарл Мишел и на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен след подписването на третото заявление за съвместно сътрудничество между ЕС и алианса, предаде БТА.

"Путин очакваше да превземе Украйна за часове и да ни разедини, но не успя", обобщи Столтенберг. По неговите думи режимът в Москва иска различна Европа, както и да контролира нейните съседи и да подкопае свободата и демокрацията.

Генералният секретар отбеляза, че подписаният днес документ разширява стратегическото сътрудничество между НАТО и ЕС, като включва въпросите за противодействието на дезинформацията и хибридните заплахи, както и за опазване на инфраструктурата. Столтенберг посочи, че днес по-важното е държавите от двете организации да осигурят оръжие за Украйна, отколкото да спазват правилата за собствените си запаси.

"Руската война в Украйна сплоти ЕС и НАТО", посочи Шарл Мишел. Той отбеляза, че досега ЕС е осигурил помощ на украинската страна за 50 милиарда евро.

Урсула фон дер Лайен заяви, че ЕС ще продължи помощта си за Киев. По нейните думи се подготвят нови санкции срещу Беларус и Иран заради съучастието им във войната на страната на нападателите. По нейните думи ЕС вече е преодолял зависимостта си от руските енергоносители, като е прекратил изцяло вноса на въглища и 80 на сто от доставките на руски газ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    2
    123
    ЕС нищо не е преодолял. Инфлацията расте, цените също, догодина ЕС очаква дефицит от 50 млрд. кубика газ. Населението прогресивно обеднява. Стачките и исканията за скок и в заплатите също се увеличават. С това темпо ЕС скоро ще фалира или ще избухне граждаска война. Ама ако грабне Путин Украйна ще пукнете и от глад, защото ще се наложи дер Лайнен да му духа лично за жито.
  • 6
    1
    Sтанко
    Наще баби и дядовци по селата се налага да "пасат трева", а вие наливате в гьола, само за да си задоволите бисексуалните наклонности! Вие сте извратеняци! Най-голямата тъга е да видиш как плаче със сълзи възрастен човек... Плаче, защото е работил цял живот (по комунизма се работеше - даже в затвора), а сега се чуди какво да яде...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари