Идват гръмотевични бури и градушки

1
Минималните температури ще са между 2° и 7°
Минималните температури ще са между 2° и 7°

През нощта от запад отново ще се заоблачи и в северозападните райони ще завали дъжд.

Утре облачността ще е значителна. Главно в западната половина на страната, а привечер и на места в източните райони ще има валежи от дъжд. Ще духа умерен до силен изток-югоизточен вятър. След обяд, в северозападните райони, вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и с него ще започне да нахлува студен въздух. Такава е прогнозата за времето на синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи "Фокус".

По самото нахлуване ще се развиват гръмотевични бури, валежите ще са интензивни, възможни са градушки.

Минималните температури ще са между 2° и 7°, максималните ще са в широки граници - от 10°-11° в северозападните райони до 20°-21° на места в Горнотракийската низина. Атмосферното налягане по-ниско от средното и ще се понижи още. По Черноморието облачността ще е разкъсана. Ще духа умерен югоизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 10°-15°. Температурата на морската вода е 10°-12°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините облачността ще е по-често значителна. Ще превалява слаб сняг, под 1800 – дъжд, в Рило-Родопската област, придружен с гръмотевици. Ще духа силен до бурен юг, югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра – около 8°, на 2000 метра – около 1°.

В четвъртък ще има значителна облачност, с валежи, в отделни райони и с гръмотевици. От север ще нахлува студен въздух; с понижението на температурите на места във високите полета в Западна България и Предбалкана ще превали и сняг, но няма да се задържа снежна покривка.

В петък ще се задържи сравнително студено; вятърът ще е до умерен от северозапад. Ще преобладава облачно време, все още ще има валежи, по-слаби и на по-малко места. В събота сутринта на отделни места ще се образува слана. През деня ще има повече слънчеви часове и дневните температури ще се повишат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари