Идват бури! Температурите падат с 10 градуса

0
Рязка промяна на времето настъпва утре
Рязка промяна на времето настъпва утре

Рязка промяна на времето настъпва утре в Западната част на страната.

Температурите ще се понижат с 10 градуса. Ще има валежи, придружени с гръмотевици, които в Западна и Южна България ще интензивни. Над източната, ще е все така горещо.

Максималните температури над страната ще са в широк интервал - от 26-27° в Западна до 36-37° в Източна България.

Заради валежите на запад и жегата на изток, метеолорозите издадоха предупредителен жълт код. Заради бури кодът е в сила за областите София, Видин, Монтана, Враца, Благоевград, Кюстендил. А заради горещо време ще е в сила за Пловдив, Велико Търново, Ямбол, Сливен, Русе, Търговище, Разград и Силистра. 

Над планините в западната половина на страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Там ще има краткотрайни, интензивни валежи, придружени с гръмотевици.

По Черноморието ще е слънчево, и по традиция по-прохладно, с температури около 28 градуса. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

В събота отново се очакват гръмотевични бури на повече места в Западна България, но ще превали и прегърми и над северните райони. Дневните температури ще се понижат с още няколко градуса и ще бъдат - в Западна България между 21 и 26 градуса, в Централна България – около 36 градуса, а по Черноморието – 28-29 градуса. Достигнали морето обаче облаците ще се разсейват.

Така в неделя валежите ще спрат и ще остане с температури между 25 и 30 градуса. И в понеделник ще бъде все още прохладно над Западна България, с температури около 23-26 градуса, но и повече облаци. Възможни са на места и краткотрайни превалявания. Повече слънце ще има в източните райони, където и температурите ще са по-високи – около 30 градуса.

От вторник ще започне стабилизиране и дневните температури ще започнат бавно да се повишават, като към края на следващата седмица ще достигат 33-34 градуса. Ще бъде и предимно слънчево, без валежи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари