Идва нова магнитна буря, ето какво ще ни причини

11
Възможно е да почувствате отпадналост, главоболие и слаба концентрация
Възможно е да почувствате отпадналост, главоболие и слаба концентрация Снимка: Meteo Balkans

Слънчевото изригване ще ни влияе в четвъртък и петък, но за щастие няма да е силно

Нова геомагнитна буря се очаква да достигне Земята в четвъртък, прогнозират учени, Meteo Balkans

На спътникови снимки, фиксиращи параметри от междупланетарното космическо пространство, бяха засечени продължителни изригвания на повърхността на Слънцето. Според анализите, към 4 ноември Земята ще  бъде връхлетяна от новата геомагнитна буря, която се очаква да продължи до петък. 

Според информация, публикувана на сайта на Лабораторията по рентгенова астрономия на Слънцето към Физическия институт на Руската академия на науките, бурята ще е слаба - нивото ѝ е S1.

Изригванията на Слънцето са разделени на пет категории: S1 "слабo" и S2 "среден", S3 "силно", S4 "много силно" и S5 "изключително опасно изригване".

На 1 и 2 ноември, около 23 часа и 05 минути по UTC, Слънцето е изхвърлило огромна маса от слънчевото петно AR2887, силата е G1 (слабо). Изригването се понася към междупланетарното космическо пространство и се насочва към Земята. 

Магнитните бури са разделени на пет категории - G1 "слаба" и G2 "средна", G3 "силна", G4 "много силна" и G5 "изключително силна". 

Какво ще ни причини?

Обикновено тези смущенията влияят неблагоприятно на възрастните и хората със слаб имунитет. Възможно е да почувствате отпадналост, главоболие и слаба концентрация. Очакваната буря ще бъде по-слаба от предишната на 30 - 31 октомври, но е добре да вземем предпазни мерки. 

Как да се предпазим ?

При геомагнитни бури лекарите съветват да се спазва режим на хранене с плодове и зеленчуци и да пием повече вода. Не е препоръчително продължително застояване в затворени помещения без чист въздух.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари